Kystteknikk Yards har bygget og leverte den 14.oktober 21 en av verdens mest energieffektive elektriske arbeidsbåter til Norcod

– Norcod er blant verdens første torskeoppdrettselskaper med klima, miljø og fiskevelferd øverst på dagsorden. Kystteknikk Yards har bygget båten på Dyrøya på Frøya i Sør Trøndelag, og er glade for å bidra til selskapets ambisjon om fremtidsrettet og nyskapende oppdrett ved å levere en miljøvennlig, driftssterk og pålitelig arbeidsbåt.

Dette blir trolig verdens mest energieffektive båt i sin klasse, hvor driftssikkerhet og brukervennlighet står i fokus, løsningene kan lett tilpasses ulike behov og også andre båttyper. Kystteknikk Yards bygget også verdens første elektriske arbeidsbåt Elfrida og vil nå videreutvikle spisskompetanse for å realisere enda flere båter innen dette segmentet. De ønsker å understøtte dagens fokus på utslipp og fiskevelferd, samt bidra til FN sine bærekrafsmål for havet.

Lokal verdiskaping

Den elektriske arbeidsbåten på 45 fot går på batterier som lades om natten. Dette blir en stillegående arbeidsplass med lave utslipp. Kystteknikk Yards har tilhold like ved lokalitetene til Norcod på Frøya, så her er det snakk om lokal verdiskapning. Nybygget er støttet av Enova, batteripakken er levert av ABB og det er Wawe propulsion som har designet skroget.

Kommersiell torsk

Norcod er ledende innen oppdrett av torsk og har gjenopptatt kommersiell satsing på torsk. Bærekraft står sentralt, med elektrifiserte fartøy og hybridløsninger, vannbåren fôring for mindre energiforbruk og roligere miljø for torsken og omgivelsene. NorCod har pr i dag 4 anlegg i drift og 30 ansatte.

Kystteknikk Yards i Frøya kommune utvikler og bygger skreddersydde oppdretts- og fiskefartøy i stål og aluminium.

Verftets katamaraner og fartøy er et velkjent syn på oppdrettsanlegg langs hele norskekysten, fartøyene er kjent for god stabilitet, at de kan gå 24/7 og sine gode sjøegenskaper. Verftet sysselsetter ca 40 dyktige ansatte med glimt i øyet, og som strekker seg langt for å nå mål sammen med kundene.

Kontakt Rune Eriksen Produksjonsdirektør Nor Cod og Camilla Prytz CEO, Kystteknikk Industries